Прва конференција за користење  на ФИДИК-договори во Македонија

Прва конференција за користење на ФИДИК-договори во Македонија

Асоцијацијата на инженери-консултанти на Македонија (АЦЕМА) ја организира првата конференција во Македонија за користење ФИДИК-договори. За овој настан и неговата важност разговаравме со Денис Ризаов, кој е член на управниот одбор на Асоцијацијата на...
СВЕТСКИТЕ  FIDIC СТАНДАРДИ ЌЕ ГО УНАПРЕДАТ МАКЕДОНСКОТО ГРАДЕЖНИШТВО

СВЕТСКИТЕ FIDIC СТАНДАРДИ ЌЕ ГО УНАПРЕДАТ МАКЕДОНСКОТО ГРАДЕЖНИШТВО

Македонската Асоцијација на инженери – консултанти (АЦЕМА) пред неколку месеци стана членка на FIDIC – Меѓународната федерација на инженери – консултанти, која што ги стандардизира моделите на договори во градежништвото на светско ниво. Околу тоа кои се придобивките...

Официјална конференција за ФИДИК договори во градежништвото се одржа во Скопје

Асоцијацијата на инженери консултанти на Македонија (АЦЕМА) вчера во Скопје ја организираше првата официјална конференција за ФИДИК договори за градежништвото. На настанот се обрати министерот за транспорт и врски Горан Сугарески, којшто го потенцираше значењето на...
Прва конференција за ФИДИК договори во Македонија

Прва конференција за ФИДИК договори во Македонија

Асоцијацијата на инженери – консултанти на Македонија (АЦЕМА) ја одржа првата конференција како членка на Меѓународната федерација на професионалци од оваа фела (ФИДИК). ФИДИК е одговорна за подготовка на најупотребуваните стандардни форми на договори за...
Прва конференција за ФИДИК договори за градежништво во Скопје

Прва конференција за ФИДИК договори за градежништво во Скопје

Асоцијацијата на инженери консултанти на Македонија (АЦЕМА) денеска во Скопје организира Прва конференција за ФИДИК договори. На конференцијата, најавено е обраќање на министерот за транспорт и врски Горан Сугарески и на извршниот директор на ФИДИК, Енрико Винц....