Mинистерот за транспорт и врски, Горан Сугарески денеска се обрати на Првата официјална ФИДИК конференција во Македонија.Во своето обраќање министерот Сугарески го потенцираше значењето на меѓународните договори на ФИДИК, користени при реализација на крупните капитални проекти во Република Македонија, истакнувајќи дека ваквите договори значително го унапредуваат градежниот сектор во државата.

Written by MTC

Read all Story….